(PDF) TRADING PLAN TEMPLATE CONTENTS Teodor Kiryakov ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Step by step Forex trading plan - YouTube TIPS On How To Create The PERFECT Forex Trading Plan - YouTube Sharing my Winning Forex Strategy  How to Write a ... Step - Step Membuat Trading Plan - YouTube Teknik Membuat Trading Plan Forex contoh trading plan saham - YouTube

Forex trading merupakan salah satu sektor di mana pasar bisa berubah dengan signifikan dalam waktu yang singkat.. Pasar sangat dinamis, bahkan pada beberapa kesempatan bisa dikatakan ‘liar’. Jika Anda tidak bisa menyesuaikan diri dengan perubahan pasar yang super-dinamis itu, Anda akan kewalahan. Your Trading Plan should be used as a guide for the type of information that you may wish to include in your own detailed trading plan. However, each of the following sections should be addressed in some form. A trading plan can be as simple or as complex as you want (or need) it to be. Of course, if it’s too simple, you may not have enough ... Academia.edu is a platform for academics to share research papers. tips forex; Contoh Trading Plan Sederhana untuk Profit Konsisten; Selasa, 14 April 2020 Contoh Trading Plan Sederhana untuk Profit Konsisten 01.40.00. Hari ini saya akan sharing suatu strategi plan dalam trading forex atau boleh disebut sebagai sebuah Trading Plan. Trading Plan bukan sebuah teori namun saya terapkan secara pribadi dalam keseharian trading saya. Strategi ini sangat sederhana ... Dengan trading plan yang lebih rinci seperti contoh di atas, Anda tidak perlu berpikir panjang untuk memutuskan membuka posisi BUY sebesar 1.1 LOT dan memasang SL dan TP sesuai dengan trading plan tersebut. (Angka 1.1 lot diperoleh dengan perhitungan tertentu, silakan baca artikel mengenai position sizing) Perhatikan Fleksibilitas Meskipun kita telah menyusun trading plan dengan rinci, bukan ... Contoh trading plan forex game. 05.07.2017 Alexandra_M 4 Comments . Before starting your trading plan template, it's important to note the difference between discretionary and system traders. Traders typically fall game one of two broad categories: Even if a discretionary trader uses plan specific trading plan, he or she still decides whether or not to actually place each trade. Because system ... Forex; Komoditi; Multilateral; Account Type. Optima; Easy400; Hero; Partner; INSIGHTS. Analisa Teknikal; Analisa Mingguan ; Berita Forex; Economic Calendar; EDUCATION. Forex Course; Forex Webinar; Kamus Forex; TOOLS. QuickPro App; Metatrader 4; Forex Calculator; Robot (EA) BLOG; FAQ; Home; Course; Kelas Pro; Membangun Trading Plan; KELAS PRO. Membangun Trading Plan; Pentingnya Trading Plan; Me

[index] [16268] [23278] [26537] [17101] [730] [7611] [25483] [26278] [1360] [10341]

Step by step Forex trading plan - YouTube

TIPS On How To Create The PERFECT Forex Trading Plan - Duration: 12:26. Candice B 10,679 views. 12:26. The Two BEST Ways to Confirm Your Trade! - Forex 101 - Duration: 13:09. ... Setiap trader sukses butuh trading plan. Namun ada syaratnya agar memiliki trading plan yang bagus tersebut: Trading plan harus terdiri dari: 1) Nama saham y... Having a trading plan is a very important component of being a forex trader, however it can be difficult to determine how to create the perfect forex trading... Teknik Membuat Trading Plan Forex Sama seperti kita mulai membangun sebuah usaha, begitu juga dengan trading forex. Artinya kita harus membuat TRADING PLAN t... Free premium courses and free masterclass (terms and conditions apply): https://www.tradeciety.com/cashback/ Free 4-day online strategy bootcamp: https:/... Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. #forex #forexlifestyle #forextrader Want to join the A1 Trading Team? See trades taken by our top trading analysts, join our live trading chatroom, and acces...

http://binaryoptiontrade.rasuci.cf